Aktiviteter på Qulturladan
sommar och höst 2019:

  • 13-28 juli "Vänissage". Fem goda vänner ställer ut sin konst - akvarell, foton mm. Kaffe och glass finns att köpa. Har du mitt armband är kaffet gratis!
  • Samtidigt som utställningen ovan pågår (14 dgr) säljer jag ut min allmogesamling. Har samlat i 50 år. Allt från gamla träspadar och kaffekvarnar till spinnrockar och ullsaxar och mycket, mycket mera!
  • Kinnekulles Höstrunda 2019, den 7-8 september. Då har vi "Tema Tovning" här på Qulturladan. Marit Wallenberg, konstnär från Sollerön, kommer med sina fantastiska skapelser. Samtidigt har vi Lena Höglund från Gullspång på besök Lena kommer visa grunderna i tovning och låta Er få prova på hantverket. (Bilder till höger)
  • Försäljning av varmkorv, kaffe och tilltugg finns under helgen/Höstrundan!
* Se mer på vår hemsida, länk nedan! *
Varmt Välkomna! *

www.qulturladankinnekulle.se
* * * 

Vårt lilla torp på Kinnekulle!
* Qulturladan *

Vi finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/wallinrosalie/

Har fått reda på att en man vid namn Andreas Johansson under mycket svåra umbäranden byggde denna fastighet i början av 1800-talet. År 1818 fick han ett bidrag på några riksdaler från Hushållningssällskapet för att kunna färdigställa det sista. Så vi har helt enkelt bestämt sätta år 1818 som ursprungsår på fastigheten. Det betyder att den fyller 200 år 2018. 
 

Den förre ägaren planterade mängder av vackra pioner.
Vi har samlat alla i en och samma rabatt.

Marit Wallenberg

Marits människor...
*  *  *

Lena Höglund

Den gamla ladan innan vi började renoveringen.

Vi börjar sakta men säkert närma oss vårt mål...